
KURS
HLR
Varje år drabbas 10 000 personer av hjärtstopp, endast knappt 1500 överlever. Att kontrollera andningen, göra bröstkompressioner och inblåsningar kan vara skillnaden på liv och död.
Hjärt- och lungräddning är en behandling som hjälper oss att rädda liv innan professionell hjälp anländer. Utöver hjärt- och lungräddning hjälper hjärtstartarten till. I den här HLR-utbildningen får du lära dig använda en sådan.
Mål
Efter genomförd utbildning kan du självständigt utföra hjärt- och lungräddning tills ambulanspersonal tar över. Utbildningen ger också en mängd tips och råd som gör din insats mer effektiv.
Målgrupp
Denna utbildning vänder sig till alla personer, oavsett roll eller arbetsplats.

Förhandskrav
Ingen förkunskap krävs, bara viljan att hjälpa andra och göra skillnad.
Innehåll
- Genomgång hjärt- och lungräddning.
- Kontroll av medvetande och andning.
- Larma 112.
- Inblåsningar.
- Hjärtkompressioner.
- Hjärtats uppbyggnad och funktioner.
- Hjärtstartare.
- Luftvägsstopp.
- Tillämpningsövningar, scenarioträning i verksamhetens lokaler.
En den praktiska övningar genomför deltagarna på varandra, andra genomför på övningsdocka.
Tidsåtgång
Kursen omfattar 2 timmar.
Antalet platser
Max 12 per tillfälle.
Övrigt
Går du kurs hos oss ingår alltid penna, papper och kaffe.
Vad säger då lagen? I Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 1999:07 “Första hjälpen och krisstöd” beskrivs de åtgärder som ska vidtas på en arbetsplats vid olycksfall och akut sjukdom, för att rädda liv genom att upprätthålla livsviktiga funktioner. När Arbetsmiljöverket skriver om första hjälpen avser man:
- De hjälpåtgärder som vid olycksfall och akut sjukdom omedelbart måste vidtas på plats för att återställa och upprätthålla livsviktiga kroppsfunktioner eller hindra vidare skadeutveckling.
- De åtgärder i form av ögonspolning och nödduschning som måste vidtas för att hindra vidare skada efter stänk, översköljning e.dyl.
- De åtgärder som behöver vidtas för att så snabbt som möjligt få den skadade eller sjuke under medicinsk vård.
Personalen på er arbetsplats måste t ex kunna ge hjärt-lungräddning, stoppa en blödning eller assistera en kollega som fått något i ögat. Vi måste även kunna rutiner kring hur vi larmar adekvat hjälp och övat dessa rutiner.
Pris | Kursstart
Alla priser är exklusive moms
1 pers
1 200:-
5 pers
4 400:-
12 pers
8 500:-
Startdatum
25/10-23 | 15:00
2/11-23 | 17:00
18/11-23 | 9:00
Härlig gemenskap och sköna lokaler som inbjuder till nätverk och nya kontakter. Perfekt för hantverkare med dusch, omklädningsrum, tvättstuga och stor uppställningsplats för maskiner och logistik på utsidan. Lätt att boka mötesrum och bra möjligheter att hålla större utbildningar med tillgång till stora konferenssalar. Gott kaffe och alltid härlig service av personalen. Kan varmt rekomenderas.
Boka HLR-kurs
Fyll i formuläret
Registrera dig för vår HLR-kurs genom att fylla i informationen nedan.
FAQ
Vanliga frågor
Svar på dina frågor
Nedan kan du hitta svar på de vanligaste frågorna kring vår HLR-kurs. Du är självklart även mer än välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om vår verksamhet och vad vi kan erbjuda.
Ingår parkeringsplats?
Går du en kurs hos oss så ingår alltid parkering. För dig med elbil finns även platser med laddstolpe.
Ingår kaffe?
Kaffe finns alltid att tillgå och ingår i kursavgiften.
Har ni omklädningsrum?
Lokalen är anpassad för praktiska utbildningar inom bygg, transport och entreprenad. Det finns självklart omklädningsrum med dusch.
Kan man ta bussen till er?
Ja, bussen stannar precis utanför våra lokaler och för aktuell tidtabell rekomenderar vi Västtrafiks app “ToGo
Vad lär man sig på en HLR-kurs?
Vi går igenom handlinginsgmönstret vid ett hjärtstop så du vet vad du skall göra och får genom praktisk träning öva tills du känner dig trygg i din roll som livräddare.
Varför skall jag lära mig HLR?
Hjärtstopp kan inträffa när som helst och det är viktigt att HLR påbörjas så tidigt som möjligt och det är då en stor trygghet om de som befinner sig på en arbetsplats eller förening är kunniga och vet vad de skall göra när olyckan är framme.
Måste jag göra inblåsningar om jag inte vill?
Det bästa är att växla mellan 30 kompressioner och 2 inblåsningar men det är alltid bättre att göra något än ingenting alls.
Vad är SMS-livräddare?
Att bli SMS-livräddare är ett jättebra sätt för att bidra till snabba responstider. Som SMS-livräddare är du en frivillig resurs i larmkedjan och kan larmas ut till hjärtstopp mellan 07-23 beroende på var du befinner dig. Läs mer på https://www.smslivraddare.se/vad-innebar-det-att-vara-smslivraddare/